woensdag 10 augustus 2011

Hartenkleedje


Weer iets af, het Hartenkleedje uit het boek Russische Kant. Nieuw voor mij waren alle verbindingen en er zitten hier 3 soorten in. Vooral die vlechtjes met picotjes vond ik nog niet zo makkelijk om dat netjes te krijgen. Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders en mijn moeder was ook aan het kantklossen, maar haar vlechtjes zien er toch wel een heel stukje netter uit dan de mijne. 


Gisteravond zag het er nog zo uit:
Ik wist wel dat je veel spelden nodig had voor kantklossen, maar ik had m'n hele doosje leeg en heb op een gegeven moment maar elders uit het werk spelden getrokken om er genoeg te hebben voor het laatste stukje.
Zie je dat doosje spelden, al die spelden hebben in het kleedje gezeten!


Het kleedje is ca. 15 x 15 cm.
Opnieuw is het lastig de kleuren goed op de foto te krijgen. Ik heb wit gebruikt voor de buitenste paren (ik heb bij een kantkloskussen een aantal klosjes gekregen met wit garen erop, ik weet dus niet wat voor garen het is), ecru voor de volgende aan beide kanten en twee binnenste paren waren donkerbruin. Het ecru en donkerbruin was DMC 80. Voor de loper heb ik een overloop kleur gebruikt, die gaat van donkerrood, naar geel en warm bruin.


Met dit kleedje heb ik in principe alles geoefend wat ik nodig heb voor de tuniek die ik wil maken. Maar die blijft maar mooi nog even liggen, eerst de Idija-cursus doen, er zal wel niet voor niks steeds bijna een maand tussen de lessen zitten...9 opmerkingen:

 1. Een resultaat om trots op te zijn! En dat het nog netter kan .... tja dat ziet altijd in de eerste plaats de maakster. Ervaring zal zeker helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nu al af je bent zeker en vast een duizendpoot

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb net mijn eerste kussen op de kop getikt en vanaf september volg ik les ...ik ben er reuze benieuwd naar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik vind het zo super dat je dit kan. Lijkt me echt een puzzel om dit voor elkaar te krijgen. Ziet er prachtig uit!!

  Die poezen, ook zo heerlijk om te zien ;o))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is prachtig geworden, lijkt mij wel lastig die verbindingen. Succes op je cursus hoor. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schitterend geworden, lijkt me erg moeilijk om te maken, maar je mag er trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij ziet er prachtig uit. En dat volgens jou je vlechtjes niet zo mooi zijn, dat is alleen maar goed een eerste keer. Dan kan je tenminste vooruit gang zien. Het hoeft toch niet meteen allemaal perfect. Geniet ervan, het is een pronkstuk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. knap hoor. Ik vind het er erg ingewikkeld uitzien.
  Maar erg mooi

  Groetjes, Lilly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo, hij is mooi geworden hoor zus!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!