maandag 26 april 2010

Naaigerei


Misschien ook wel eens leuk om te laten zien, wat van m'n naaigerei, maar dan wel zelf gemaakt. Bovenstaand speldenkussen is zelf bedacht, rond een blikje van Diele-pastilles, zonder deksel dan natuurlijk, gevuld met wol.


Later nog eens deze gemaakt, in een walnotendopje. Het idee komt van internet, van een Victoriaans speldenkussentje. Erg leuk om te maken, al was het wel een gepriegel. Eerst een klein linnen zakje met zand gemaakt en in de noot geplakt, toen dat stukje velours eroverheen en de versiering met een stukje ouderwets uitgerafeld koord.


Een zelfgemaakt naaldenboekje erbij, met drie tinten vilten 'blaadjes', om snel de verschillende soorten naalden te kunnen vinden. De voorkant versierd met kleine frivolité-figuurtjes. Intussen ziet ie er niet meer zo netjes uit als op deze foto, en het rode garen is ook wat verbleekt. Tja, hij wordt zoveel gebruikt en regelmatig meegenomen naar vakanties, workshops ed.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te zien, je eigengemaakte naaigerei! Vooral dat speldenkussentje in een notendop vind ik leuk, maar die eerste is ook prachtig! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina, wat een leuke dingen weer! Ik was op zoek naar een naaldenboekje. Maar vond alleen patchwork. Hier kan ik wel wat mee! Je komt hem eerdaags wel tegen op mijn blog.
  Groeten, Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HOi Corina,

  Mooi alle drie!!! Zo'n leuk idee die walnoot!. Mooi ook de frivolitéfiguurtjes op het naaldenboekje!
  Mooi om te zien dat ze 'slijten'! teken van goed gebruik!! :-)

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een enige handwerkspulletjes Corina, ik vind het notendopje wel heel erg bijzonder!
  Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!