dinsdag 13 april 2010

Oorbellen


Iris Niebach, een ontwerpster van fantastische sieraden in frivolité, heeft nu een soort workshop op haar blog, elke dag plaatst ze een stukje van het patroon, met foto's om oorbellen te maken. Meestal ben ik niet zo fanatiek met dit soort dingen, maar omdat ik nu toch aan m'n 25 motiefjes moet komen, doe ik mee.

Ik heb nog niet veel ervaring met het verwerken van kralen in frivolité, maar het valt me tot dusver niet tegen. Op het blog van Riet (van de frivolité(k)ring) staat de Nederlandse vertaling. Voor deel twee staat die er nu nog niet, maar het is me vanuit de engelse ook gelukt. De kleuren zijn eigenlijk een beetje bepaald door de voorgeschreven garens (cordonnet 20), dat ik niet heel veel heb, of alleen in kleuren die ik toch niet draag. Als ik dan oorbellen maak, wil ik ze wel gaan dragen ook, tenslotte. (Niet dat ik zo heel veel rood draag...)

3 opmerkingen:

 1. wat mooi, als meisje van een jaar of 12 heb ik frivolite geleerd van een oude dame uit onze straat. Daar had ik veel bekijks mee, zo'n meisje met zo'n bijzonder handwerk... Maar ik heb het nu al wel 25 jaar niet meer gedaan en ik weet ook niet meer hoe het moet. Ik vind het heel bijzonder om het hier weer tegen te komen. Wie wet probeer ik het nog eens. ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo mooi en als oorbellen heel bijzonder om te dragen. Allysa is al fan van je, ze is gek op oorbellen en het liefst zo lang mogelijk....;-)
  Groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This looks an interesting piece of tatting. Love the colours and the fact that you are adding beads, look forward it being finished.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!