donderdag 28 januari 2010

Langer licht


Het is nu echt al te merken dat het langer licht is. Ik hoef niet meer te haasten om thuis te zijn voor de kippen naar binnen vertrekken. Zaten ze eerst voor vijf uur al binnen, nu lopen ze om half 6 nog buiten. Ze krijgen nu ook weer wat gevarieerder te eten nu het niet continu meer vriest, de eerste onkruidjes die boven de grond komen, gooi ik maar snel bij de kippen in de ren.

En... ze leggen weer braaf een eitje elke dag. Oudjaarsdag hadden we voor het eerst na maanden weer een eitje, daarna 1 per week, maar nu weer elke dag.

3 opmerkingen:

 1. oh wat leuk die kippen!! Ik vind dat zo gezellig he?! En wat leuk dat ze je eieren geven!

  groet, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet lekkerder dan een vers eitje van eigen kipjes! Kippen zijn ook een goede regenindicator, wist je dat. (alle vogels hoor)

  Als het regent en ze zijn buiten dan blijft het regenen, gaan ze naar binnen dan blijft het bij een bui. Ze laten zich niet 'voor even' natregenen blijkbaar: slimmerikken!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat had ik eens ergens gelezen, Miriam, en toen ik erop ging letten, bleek het inderdaad zo te zijn. Als ik buiten iets wil doen, terwijl het regent, kijk ik dus inderdaad wat de kippen doen, zitten ze binnen, dan kan ik ook nog wel even wachten tot het weer droog is!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!