donderdag 1 juni 2023

Fotoblogje week 21, tuin, bos en feestdagen

 

Was me eigenlijk nog nooit zo opgevallen, maar eiken bloeien natuurlijk ook, hoe kunnen ze anders eikeltjes maken. 

Nu de rozen gesnoeid waren, kon ik erbij om de achterkant van het hekje ook in de bruine olie te zetten, en toen gelijk de steunen bij de trap naar de voordeur ook maar gedaan.

Vroeg begonnen maandag de 22e, want het werd al snel warm en heb ik lekker een poosje gehandwerkt ook.

De lupinen beginnen. Tja, ze horen hier niet en worden op sommige plekken serieus bestreden omdat ze de lokale planten verdringen, maar hier zijn ze nog niet in die mate aanwezig en ik vind ze ook gewoon mooi. Ik schroom dan niet om een bos op de vaas te zetten, want eigenlijk moeten ze hier toch niet zijn.


Onderweg van school in de hoofdstraat...


En als je dan zoveel zevenblad achter in de tuin hebt, kun je er net zo goed een paj mee maken, een hartige taart met bacon en kaas. Lekker en gratis verse vitamientjes.


Nu is het de tijd van seringen, je ruikt ze overal, zo heerlijk! Helaas heeft mijn kleine paarse de grootste moeite zich te herstellen van de hertenaanval van vorig jaar, maar de witte gaat onverminderd door. 



Ha, nu weet ik ff niet hoe deze in het Nederlands heet, zouden eetbare besjes (soort aardbeitjes/framboosjes) aan moeten komen, vorig jaar vonden de vogels ze, of moet je twee soorten hebben... ik heb er niet van kunnen proeven in elk geval, maar het plantje groeit goed en dat was ook de bedoeling.


Soms heb je gewoon zulk mooi ochtendlicht dat je bijna niet kunt stoppen met fotograferen.





Voor het werk was ik woensdag even in Sandvik, kon een fotootje toch niet laten...


Donderdag


Het beukje dat lang als mooie roodbruine plek op m'n foto's stond is ineens groen.


Vrijdag



Bosbessen

veenpluis


Zo groen in zo'n korte tijd!



Ook het licht in de avond is mooi. Het is al super lang licht nu, nog niet helemaal donker als ik naar bed ga tussen 22.30-23 uur en om 4 uur wordt het al licht.












Wat nieuwe planten gekocht op de jaarmarkt in Gislaved vrijdagmiddag (Gisledagen). 


Zaterdagochtend was het even bewolkt en leek er een spatje te vallen, helaas bleef het daarbij, het is al behoorlijk droog. Ze voorspellen een hete droge zomer...



Hier was het afgelopen zondag niet alleen Pinksteren, maar ook moederdag. Beetje jammer dat je dan de hele dag moet werken, maar thuiskomen en dit voor de deur vinden maakt dan weer een heleboel goed.


Oh en mocht je het je afvragen, nee 2e Pinksterdag hebben we niet in Zweden, die is ooit ingeruild voor een nationale dag (6 juni). Dan zijn we dus wel vrij, en omdat het nu op dinsdag valt, zijn scholen de maandag ook vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!