dinsdag 11 mei 2021

Mevrouw Wolmuis

 


Meneer Wolmuis uit het boek Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten stond al heel lang op m'n wensenlijstje om te maken. En nu ik even niks meer op de breipennen had, vond ik het er wel tijd voor. 


Aangezien ze toch een vachtje heeft, had ze er geen problemen mee zonder kleding in de tuin te poseren.


Ook deze heb ik weer gebreid met Viking BabyUll, en Addi Crasy Trio. Moet heel eerlijk zeggen dat dat in dit geval iets minder handig was, omdat het patroon beschreven was voor 4 of 5 naalden. De stukken voor 5 naalden gingen nog wel, dan heb je gewoon twee 'naalden' op elke naald staan, maar die voor 4 moest ik verdelen, dat werd dan wel eens vervelend met samen breien.


Bang voor katten is deze muis in elk geval niet.In het boek staan ook kleren voor meneer muis, maar dochter was het er niet mee eens, het moest toch zeker wel een meisje worden!


Dus ik breide wel het truitje uit het boek. Maar maakte m'n eigen rokje erbij. Heel simpel eigenlijk. Heb je er interesse in, laat het weten, dan schrijf ik nog eens uit hoe ik dat deed. Uiteraard met gaatje voor de staart.
Nog meer poppennieuws? Oh ja, ik zette van de week nog een patroon voor een konijntje (om te haken) online: Kaja Konijn in de zomer (voor het geval je dat gemist had), paste het patroon van Milly Muis in de lente nog een beetje aan (foutje in de nummering van de toeren) en het leuke is, ze hebben dezelfde basis, dus misschien maak jij wel een Milly Muis met zomeroutfit, of een Kaja Konijn met schoenen aan in plaats van slippers... 

En nu ga ik kijken of er poppennieuws is bij:

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk, dat rokje staat haar prachtig! Een mooie poppenblog vol knuffelnieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke mevrouw Wolmuis. Tsja, ook knuffelmuizen willen soms iets anders zijn dan in eerste instantie de bedoeling was, niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zij is erg leuk geworden deze muis, geweldig.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooit breide ik de wolmuis ook al, maar heb ze verkocht en mijn kleindochter wil graag terug eentje, dus weet ik wat te doen, maar het rokje vind ik wel interessant. Ook zou ik graag weten welke wol typisch is voor Zweden, mijn schoondochter is er nu en wil voor mij wel wol meebrengen maar kent er zelf weinig van, dus graag advies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie, dat rokje komt goed, en ik mail je!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schatje is dat. Knap hoor dat jij dat kan. Zelf kan ik geen steek breien. Bij jullie al lente in de lucht?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk meneertje! Ik ga dat boek toch ook weer eens uit de kast halen hoor... Geweldige foto van muis en poes buiten in het gras!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!