maandag 6 november 2017

Roosjes


Toen ik vorig jaar begon met het verzamelen van de Bloem van de Maand pakketjes kreeg ik ook een klein rozenpakketje, maar daar zat verder geen plaatje of beschrijving bij en aangezien ik net begon, durfde ik niet goed. Dit weekend had ik dan eindelijk zin om er iets mee te doen, ook omdat het me wel leuk leek voor de voorkant van het bloemenboek.


Ik had boven nog een boek gevonden waar ook iets in stond over roosjes met lint borduren. Dat was dan wel een kransje met kruissteekjes erbij, maar de uitleg van het roosje vond ik wel fijn. En zowaar ontstond er onder m'n vingers m'n eigen werkje.


Ik wist ook nog niet wat er op het boek als titel moest komen, maar heel toevallig stond in de laatste HZG (Handwerken Zonder Grenzen) een artikel over bloemenboeken (botanische tekeningen) die inspiratie vormden voor kleding. En daar stond ook in dat die bloemenboeken vaak Florilegia werden genoemd. Dus dat heb ik er gelijk maar bij geborduurd. Intussen heb ik ook al stofjes geknipt voor de voor- en achterkant van het boekje, dus hopelijk kan ik dat binnenkort weer laten zien.


(Als de decembercadeautjes niet teveel tijd opslokken ;-) )

3 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!