dinsdag 27 augustus 2024

Week 34 deel 2 Åminne en Lerdala

 

Åminne ligt ten zuiden van Värnamo, ten westen van het meer Vidöstern. Laatst kwamen we allemaal bijzondere, meest Amerikaanse auto's tegen. Die waren op weg naar Åminne, waar in de zomer regelmatig automeetings gehouden worden op woensdagavond. 

Afgelopen zaterdag was het echter Saab die daar een meeting hield. We zijn er ooit geweest op de kerstmarkt, maar nu gingen we er met onze eigen Saab cabrio heen.


Het museum was ook open en ook was de recent te water gelaten vikingboot te zien. Die was al een keer gezonken, maar nu weer op z'n plek. 




Wat foto's uit de oude fabriek, waar ijzererts bewerkt werd.







De ligging aan het meer maakt het een extra mooie plek. 




Leuk evenement, 80 Saabjes, voor het eerst dit jaar, maar nu al geboekt voor volgend jaar in hetzelfde weekend. 

Dit weekend was ook het weekend van Rusken Runt, waar rond het meer Rusken, ten oosten van Värnamo, allerlei boerderij winkels en aanverwante open zijn. Een ervan was een handwerk winkel waar ik nog nooit van gehoord had, en zover waren we niuit de buurt, dus daar namen we ook een kijkje. 


In the middle of nowhere, waar je zoiets absoluut niet verwacht een behoorlijk grote, goed gesorteerde winkel met een breed assortiment met brei- en haakgarens, maar ook veel voor borduren. 



Een paar foto's tussen de andere klanten door...



Bijzonder borduurwerk hing er ook. Een detail:

Een aanrader als je van handwerk houdt, Lerdalaboden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!