zaterdag 31 augustus 2024

Kruis


Ik was nog met een religieus project bezig. Waarschijnlijk wil ik het op m'n kantoor hangen als het klaar is. Ik heb een middenblok en twee blokjes voor de rand. Vorig weekend maakte ik er twee bij. Deze, en nog een, maar daar wil ik nog wat bij maken dus die laat ik een andere keer zien. Wordt vervolgd dus...

vrijdag 30 augustus 2024

Tekenen

In de vakantie ook nog even zitten tekenen. Samen met dochter, maar kreeg de kans niet om haar tekeningen te fotograferen. 


Wel hadden we ineens een super schattige watermeloen op het aanrechtvan de week...


Maar ja, ze wilde die wel aansnijden, dus moest ze maar een hele watermeloen tekenen...


donderdag 29 augustus 2024

Week 34, deel 3 bos en temperatuur

Ik zag dat ik een serie paddenstoel foto's had gemist in deel 1, van vrijdagavond. 






Net geregend, dus alles is nog nat.






Zaterdag ochtend 

Zondag voor de regen uit. 


Gelijk maar de frivolité update van week 34 meenemen hier:

Begin van de week waren de nachten tussen 5,5 en 9 graden... het gemêleerde groen kwam weer tevoorschijn. Overdag ook niet altijd meer boven de 20... 

Nog letters toegevoegd, de T voor onze trouwdag (22/7) en de S voor het begin van het schooljaar (15/8) in Zweden. 

Het wordt al een aardige lap zo...

woensdag 28 augustus 2024

Molens update - bijna klaar


Intussen ben ik aangekomen bij de andere kant van dit lange project. Ik weet het, het is niet super creatief, maar ik vond het plaatje mooi, en de kleuren. Ik weet ook al was hij komt te hangen als hij klaar is. Moet alleen ff de muur schilderen 😅, ook binnen zijn we nog altijd niet klaar...


Klaar, op een kleurtje na, die lukte ik kwijt te raken. Ik had helaas geen passende kleur op voorraad. Dus nu wat besteld, hopelijk goed gegokt...




dinsdag 27 augustus 2024

Week 34 deel 2 Åminne en Lerdala

 

Åminne ligt ten zuiden van Värnamo, ten westen van het meer Vidöstern. Laatst kwamen we allemaal bijzondere, meest Amerikaanse auto's tegen. Die waren op weg naar Åminne, waar in de zomer regelmatig automeetings gehouden worden op woensdagavond. 

Afgelopen zaterdag was het echter Saab die daar een meeting hield. We zijn er ooit geweest op de kerstmarkt, maar nu gingen we er met onze eigen Saab cabrio heen.


Het museum was ook open en ook was de recent te water gelaten vikingboot te zien. Die was al een keer gezonken, maar nu weer op z'n plek. 




Wat foto's uit de oude fabriek, waar ijzererts bewerkt werd.







De ligging aan het meer maakt het een extra mooie plek. 




Leuk evenement, 80 Saabjes, voor het eerst dit jaar, maar nu al geboekt voor volgend jaar in hetzelfde weekend. 

Dit weekend was ook het weekend van Rusken Runt, waar rond het meer Rusken, ten oosten van Värnamo, allerlei boerderij winkels en aanverwante open zijn. Een ervan was een handwerk winkel waar ik nog nooit van gehoord had, en zover waren we niuit de buurt, dus daar namen we ook een kijkje. 


In the middle of nowhere, waar je zoiets absoluut niet verwacht een behoorlijk grote, goed gesorteerde winkel met een breed assortiment met brei- en haakgarens, maar ook veel voor borduren. 



Een paar foto's tussen de andere klanten door...



Bijzonder borduurwerk hing er ook. Een detail:

Een aanrader als je van handwerk houdt, Lerdalaboden!