vrijdag 7 december 2018

Kerstmarkten


Hier in Zweden hoeft men niet te wachten tot Sinterklaas het land verlaten heeft, dus hier zijn elk weekend al kerstevenementen. Het laatste weekend van november zijn we even in Svenljunga geweest, om te kijken hoe daar de kerstverlichting ontstoken werd, met wat kraampjes, wat winkeltjes die open waren, ponyrijden en een ontmoeting met de kerstman.



En afgelopen weekend, de eerste advent, wat hier belangrijker lijkt dan in Nederland, waarschijnlijk door de goedheiligman, was er o.a. een kerstmarkt bij Torpa Stenhus, op ca. 45 minuten hier vandaan.



Niet alleen was er een heel mooie kerstmarkt in een van de bijgebouwen, met vooral weel streekproducten en handgemaakte artikelen, ook was het kasteel open. Hier waren we een jaar of twee geleden al eens geweest, maar nu was het helemaal in kerstsfeer ingericht, met ook veel informatie over de diverse advent- en kersttradities, waar ze vandaan komen en hoe lang ze al in Zweden voorkomen. Helaas lukt het niet om alles te lezen met een kleuter erbij, maar wel echt interessant.

















2 opmerkingen:

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!