donderdag 16 april 2015

Voorjaar in de tuin


Foto is al weer een paar dagen oud, de bloesem is al over z'n hoogtepunt heen. De peren beginnen nu zo'n beetje te bloeien. Wat is de lente toch mooi!


Nog steeds loop ik mijlenver achter in de tuin, maar dit hoekje is toch al weer netjes, de grond is om gemaakt, de doordraaiers aardbeien schoon (vooraan) en de seizoensaardbeitjes de jonge plantjes uitgezocht en van een nieuw plekje voorzien en de oude weg. En het kasje verplaatst en vol gezaaid (met overjarig zaad, waar zowaar nog wat van opkomt ook).


De rest van de moestuin laat ik maar niet zien, met al het gras, onkruid en korenbloemen. Gelukkig trekken de kruidenplanten zich er weinig van aan, en kan ik gewoon bieslook, daslook, maggi, ed oogsten.


Ook de bolletjes weten zich wel te handhaven in de rommeltuin.


Voordeel van die bende is dat er een heel stuk tuin is dat toch eigenlijk niks meer is en waar we voor ons dochtertje een speelplek kunnen creëren.

En voor de rest zetten we maar oogkleppen op en genieten we van het moois dat er wel te zien is.
3 opmerkingen:

  1. Ja, een tuin kost veel tijd en energie... En met zo'n kleintje dat je steeds in de gaten moet houden moet je prioriteiten stellen. Maar er groeien nog genoeg mooie plantjes in je tuin hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vind dat je een keurige tuin hebt voor iemand met een jonge baby. En zo'n kasje heb ik ook en ik leg ook een steen op de ramen. Grappig dat jij dat ook doet. Groetjes, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je tuin ziet er prima uit, er komt van alles op en een beetje de natuur zijn gang laten gaan is helemaal niet slecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!