zondag 13 mei 2012
Rabarbertaart
Het is weer volop de tijd voor rabarber, en vorig jaar maakte ik daar voor het eerst een taart mee. Nu hadden we gisteren het een en ander aan familie over de vloer (alvast moederdag gevierd), dus leek het me wel leuk om de taart nog een keer te maken. Die viel nog in de smaak ook, en omdat vorig jaar op mijn blog al gevraagd werd om het recept komt ie hier:
Je hebt nodig voor het deeg:
- 100 g. suiker (ik gebruikte ruwe rietsuiker)
- 125 g. boter
- 1 ei
- 250 g bloem (ik heb ca 3/4 witte en 1/4 volkoren gebruikt)
- 2 tl bakpoeder (1/2 zakje)
Voor de vulling:
- 750 g rabarber
- 6 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 pakje puddingpoeder vanille voor kookpudding (dr. Oetker)
(evt. 50 g. grofgehakte hazelnoten, ik heb dat niet gedaan)
Kneed de ingrediënten van het deeg tot een bal en laat deze in de koelkast een half uur rusten. Was de rabarber en snijd 'm in stukjes van 2 cm. Doe de rabarber met de gewone suiker en een kwart liter water in een pan en laat even opkoken tot de rabarber een beetje zacht wordt. Laat in een vergiet uitlekken en vang het kookvocht op. Voeg de vanillesuiker aan het vocht toe en vul aan met water tot een halve liter. Kook hier met het pakje puddingpoeder een vla van en roer de rabarber hier voorzichtig doorheen.
Doe het deeg in een ingevette spring- of vlaaivorm, met een opstaand randje. Giet de vulling erop en eventueel nog de hazelnoten. Bak ca. 50 minuten op 180 graden.
Het recept komt uit het tijdschrift Bloemen & Planten van mei 2011. De schrijfster van het Moestuingedeelte kreeg het recept van een Duitse waardin. Zelfs mijn kleine neefje van bijna 2 jaar zei na de eerste hap 'meer!'
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Toen ik vluchtig keek dacht ik dat het erwten soep was, maar toen ik op je blog kwam zag ik dat het taart was. Ziet er goed uit hoor lekker!
BeantwoordenVerwijderengroetjes joke
Het recept gelijk opgeslagen, zodat ik het kan uitprinten. Het ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenFijne avond!
ziet er heerlijk uit mag ik je recept ook gebruiken,alleen moet ik de suiker vervangen door zoetstof
BeantwoordenVerwijderenCorina, Thankyou for sharing your recipe. I knew as soon as I saw your picture, what it was. Here rhubarb is a great natural treat to enjoy!
BeantwoordenVerwijderenHoi Corina,
BeantwoordenVerwijderenHet zal een leuke verrassing geweest zijn voor de moeders om moederdag bij jullie te vieren.
En zo'n smakelijk uitziende rabarbertaart zal er zeker goed in gegaan zijn......jammie,jammie!!
Leuk dat je het recept prijsgeeft en even uit de keuken klapt:-)
Ik ga het opslaan, ben dol op rabarber.
Wij zijn ook net terug van een gezellige middag/avond en lieten deze keer de kok buitenshuis voor de familie koken.
Moeders een makkie en vaders niet aan de afwas;-)
Lieve groeten,
Ger
yammi, i love rabarber too!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke manier om moederdag te vieren! De taart ziet er prachtig en smakelijk uit. Hartelijk dank voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Pauline
Ik was één van de gelukkigen die van deze heerlijke taart heeft mogen proeven! Rabarbertaart was eerlijk gezegd nieuw voor me (in een taart in ieder geval dan) dus ik was dan ook zeer nieuwsgierig naar de smaak.
BeantwoordenVerwijderenMaar, geen teleurstelling gelukkig! De frisse, zure, zoete tintelende smaak was heerlijk! enne Corina... dat smaakt naar meer ;)
Groetjes Linda