vrijdag 18 mei 2012

Al weer Magic Pillow


Gisteravond weer een blok af, deze keer een applicatie van (100 % wol)vilt op stof, een motief uit een Block of the Month, waar ik even het webadres niet van kan vinden. Verander dit berichtje wel als ik het weer tegen kom. Het is in elk geval een rose of sharon motief. De kleuren zijn dit keer wat warmer, deze tinten komen wel voor in de stitcheries, maar voor de rest niet zoveel nog. Ik weet nog niet zeker of ik het wel vind passen, want op zich ben ik wel blij met de warmere kleuren. Misschien nog vaker terug laten komen...

Het gehaakte blok kan ik nu ook laten zien:


Het is een Ravelry-patroon onder de naam Dahlia, en hier kun je 'm vinden: link. Niet te makkelijk, maar dankzij de HAL patronen waar ik aan bezig ben, en die ook aangeleverd worden als lappen engelse tekst, lukte dit ook.

Nou vooruit, maar weer een overzichtje dan:


Het gekke is dat je op de foto vaak beter ziet wat er anders moet dan in het echt. Ik zie nu bijvoorbeeld dat het Rose of Sharon blok in elk geval niet zo dicht bij het Kompas blok moet...

9 opmerkingen:

 1. Het word steeds mooier, leuk om zo mee te kijken

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi blok, en leuk om het om te zien groeien
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig heb je dit weer gemaakt. Ja, op een foto zie je soms weer hele andere "dingen".
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Corina,
  It's lovely & amazing to see. Thanks for sharing your wonderful creation with all of us.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn allebei weer mooi en heel verschillend!
  Ik vind het ook altijd leuk om anderen naar mijn werk te laten kijken. Iedereen heeft zo zijn eigen inbreng en ideeën. Heel inspirerend.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kleuren heeft dit blok!

  Gr. Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wordt het prachtig! Mooi ook die 'aardetinten'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je komt aan het einde van de blokken voor je magic pillow, nog eentje hier en daar, maar dan ben je echt klaar. De variatie is erg leuk die je in de blokken hebt aangebracht, de verscheidenheid aan technieken op quilt maar ook op ander handwerkgebied!
  Ik heb nog 1 tip voor je, ik zou het gehaakte blok wel voorzien van een stofje aan de achterkant, anders komt straks bij het quilten de vulling door je blokje heen.
  Maar voor de rest heb ik geen aanmerkingen, alleen maar bewondering hoe je gegroeid bent in dit proces! Top hoor, petje af!
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!