zaterdag 5 mei 2012

Biscornu


Vrijdag gingen mijn zusje en ik naar OEQC in Veldhoven, een heel inspirerende quilttentoonstelling met verkoop stands, ook veel uit het buitenland, wat je hier niet zo snel ziet. Wij waren er nog niet eerder geweest - en het is zeker de moeite waard. Ondanks dat ik mezelf niet zie als quiltster was er voor mij ook ruim voldoende te genieten, bewonderen en geïnspireerd te raken. Natuurlijk gingen we ook niet met lege handjes naar huis.


Zoals je misschien wel ziet, vond ik niet alleen leuke stofjes en andere quiltspulletjes, maar ook een heel leuk frivolitéboek in het Frans, zowel de patroontjes als de toepassingen zijn behoorlijk origineel.

Mijn zusje bleef vandaag nog, en hoewel we eigenlijk genoeg te doen hadden, waren we allebei door de beurs geïnspireerd om iets met crazy quilt te doen. Als basis hebben we dan wel een paperpiecing blokje gebruikt, die we elk in onze eigen kleurtjes maakten van (voornamelijk) nieuwe stofjes:


Ik zal wel niet hoeven zeggen dat de roodachtige van mij is en de blauwe van mijn zusje. Deze blokjes hebben we versierd, waarbij mijn zusje tussen neus en lippen door ook nog even naaldfrivolité leerde. Dat pikte ze super snel op, waardoor ze haar lapje gelijk kon versieren met een zelfgemaakt lichtblauw stukje kant!


Een kant zie je slecht op deze foto, en die verdient het ook nog om goed gezien te worden:


Grappig hè, hoe we met hetzelfde patroon toch heel verschillende biscornuutjes hebben gemaakt. De mijne heeft een paar handgekloste stukjes kant, uit een lesmap die ik kreeg van iemand die ging minderen, een aantal van de oefenkantjes zaten er nog in.


Alleen het smalle kantje is een fabriekskantje. Vooraan zie je roosjes van lint, die heb ik uitgevogeld naar een fotoworkshop in een Tsjechisch blad dat we op de beurs kochten. Uiteraard bevat de mijne ook het een en ander aan frivolité, en verder een keur aan borduursteken, niet alles zie je terug op de foto en het is intussen te donker geworden om foto's te maken. Wie weet laat ik later nog eens wat details langs komen.


Al met al een zeer geslaagd experiment, we hebben er allebei erg van genoten hiermee bezig te zijn. Wie weet waar het nog toe gaat leiden...

7 opmerkingen:

 1. Zeer geslaagd deze biscornuus!!

  groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat goed gelukt!!!
  Dat is zo leuk om te zien dat je idd van het zelfde patroon zulke verschillende projectjes krijgt.
  Echt super leuk en wat een aankopen heb je weer gedaan.
  Knuf Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. That's the spirit, helemaal hyper van zo'n indrukwekkende tentoonstelling thuiskomen en de inspiratie omzetten in iets moois en bruikbaars, dit zullen dierbare speldenkussentjes worden!
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. realy cute and soo beautiful your pachwork crazy needlepillows!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft altijd leuk om te zien hoe 2x een zelfde basis, altijd heel verschillend eindigt. Ik vind ze alle twee super geworden.
  Leuke spulletjes heb je gekocht. Zo te zien komt er in de toekomst weer heel veel leuks voorbij.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk... en ja.. je hoeft een biscornu niet altijd te borduren..
  Wat een prachtige kussentjes zijn het geworden! Hebben jullie 2 lapjes gebruikt? Want hoe krijg je er anders de vorm in...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!