dinsdag 9 november 2021

Nachtponnen en schildpadpop

 

De poppen familie is uitgebreid. Toen m'n ouders van uit Nederland kwamen om een dikke week bij ons te zijn, kwam ook Annelies mee. Annelies is een Schildpad pop, die m'n moeder een jaar of 60 geleden kreeg. Later speelde ik er veel mee, ik vond haar leuker dan mijn babypop. Ik was niet zo van het moedertje spelen, maar met een pop die wat ouder lijkt, kun je ook op avontuur.


Het jurkje dat ze aanhad is waarschijnlijk gemaakt door een tante van mijn moeder, een lieve, hartelijke dame die ook graag en veel handwerkte en er erg goed in was. 


Dit ondergoed had ze aan, waarschijnlijk gebreid door mijn oma. Het elastiek van het broekje ga ik vervangen en kijken of ik het hemdje kan herstellen... 

Kleertjes die ik later kreeg, toen ik met haar speelde, heb je hier en daar al gezien, soms vinden Sadie, Rosie en Lolo het leuk die kleertjes aan te trekken. Gek genoeg past dat redelijk, hoewel Annelies toch echt wel een maatje kleiner is.

Dochter vond wel dat ze een nachtpon nodig had, dus ik heb de kleinste nachtpon van Sadie wat ingenomen zodat Annelies die past. Voor Sadie had ik al een nieuwe nachtpon gemaakt en weggelegd als december cadeautje, die moest dan maar iets eerder voor de dag... 

Ook weer gemaakt van een hemdje van dochter die te klein was, maar waar ze geen afstand van wilde doen. Deze keer vooral plooien gelegd en de schouderbandjes ingekort. En dit hemdje had intussen een grotere maat, dus nu moest er toch wel een 5 cm van de onderkant af.

Alle dames weer klaar voor de nacht!

En nu even kijken of er nog meer Dinsdag Poppendag berichtjes zijn:

Ria 
Rita

4 opmerkingen:

 1. Ze staan er weer netjes bij, slaap lekker dames!
  Mooi dat de oude pop nog heel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om Annelies te zien, zo'n pop had ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jij die pop kreeg! En je bent er nog steeds 'zoet' mee, nu met restaureren van de kleertjes en het maken van nieuwe dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik denk dat de pop een prachtig plekje heeft om te wonen.
  Mooie nachtpon heb je gemaakt ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!