maandag 1 november 2021

Fotoblogje

 

Terwijl ik dit schrijf, waait en regent het, echt herfstweer. Maar zo af en toe hebben we al een voorproefje van de winter, met autoruiten krabben en rijp. Als het goed is, hebben we bezoek uit Nederland als jullie dit lezen. Handig om even wat berichtjes klaar te zetten voor deze week, want dan komt het er uiteraard niet zo van om te bloggen. Lekker genieten van familie, die schaarse momenten dat dat kan!

De maan op 20 oktober, zo mooi. (En erg fijn toen ik de volgende avond in het donker naar huis moest van het breicafé af.) 


Ach zelfs bij grijs weer is het mooi met de herfstkleuren.
Bleek dat er zowaar vossenbessen groeien in onze eigen tuin. 


Niet te verwarren uiteraard met de (giftige) besjes van de lelietjes-van-dalen. 
Heeft een vogel dochters witte knikker aangezien voor een eitje, en hier gemerkt dat het toch echt te hard was om te eten?Vrijdag de 22e was het 's ochtend koud maar zo mooi dat ik na de wandeling naar school met dochter er nog een slinger achteraan wilde maken. De maan was nog te zien, tot grote fascinatie van dochter, die net op school bezig is met het thema 'de ruimte'. Ik was wel een beetje bang dat de maan zou verdwijnen achter de wolken, maar gelukkig viel dat mee.Langzaam maar zeker komt de zon hoog genoeg om de boomtoppen in goud licht te zetten.
Zo mooi daar bij het meer. Best wel een tijdje gewoon gestaan en gekeken... heerlijk!


En dan weer op huis aan.De hoofdstraat van ons dorp om... wat zal het geweest zijn... een uur of half 9 of zo? (Ja, dan is de spits al lang geweest, de meeste mensen beginnen om 7 uur, zo niet eerder, school begint om 8.10) En ja, ik kwam nog droog thuis, ondanks die dreigende wolken.


Nog wat opgeruimd in de moestuin (er staan nog worteltjes en preitjes) en genoten van de felle rode blaadjes van de aronia (appelbes geloof ik), nog te klein om bessen te geven, ik ben wel heel benieuwd hoe ze smaken.


Deze keer had ik ze zelf betrapt, ook al zagen ze me, ze kwamen toch gewoon recht op me af lopen, en snoepen uit de tuin. Schrokken niet eens echt toen ik op het raam tikte, maar wandelden er rustig vandoor. Nog even via de zijdeur gekeken, ze waren op de 'bult' naast het huis, minstens 3 en maakten allemaal geluidjes naar elkaar. Grappig om te horen, helaas te donker voor foto's en de wildcamera stond ergens anders...


Zonlicht dat door het gele herfstblad speelt - blijft zo mooi! 


Dochter heeft donderdag 28 oktober een halloween feestje op school, en heeft thuis dit geknutseld. Ik heb er niet zoveel mee, en ik verwacht niet dat er kinderen aan de deur zullen komen of zo. Maar zij vindt het leuk.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige sfeervolle herfstfoto's!
    Veel plezier met het familiebezoek, lekker genieten van elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een prachtige foto serie je waant je zo even heel ver weg :)))

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!