woensdag 17 februari 2021

Winter

Nog steeds winter hier in Småland. Een tijd was het erg koud, met nachttemperaturen van - 20 tot - 14, en overdag zo rond - 4. Nu begint het warmer te worden, met lichte dooi overdag en 's nachts maar net onder 0.

Geen idee of jullie nog zin hebben in sneeuw foto's nu jullie in Nederland / België ook winter hebben / hadden. 


 Vorige week hadden we ook wat meer wind, wat het voor het gevoel kouder maakte en waardoor de sneeuw uit de bomen viel.


De kou brengt ook de dieren dichter naar de huizen. Onderweg hadden we al een paar keer elanden gezien, manlief had er van de week een vlak voor de auto, ging goed gelukkig, en vorige week kwam deze mama met haar kalf uit het bos. 


Misschien zag je het bij de eerdere foto's ook al, zelfs de snel stromende beek die achter onze tuin ligt hier en daar dicht. De waterstand in deze beek varieert behoorlijk, dus het ziet er elke dag anders uit. 

Foto's willen even niet op volgorde, zondag ochtend kwam deze ree eten bij de vogel voederpaal, hoewel ze soms wel een beetje schrok van ons, kwam ze toch steeds weer terug tot de uit gegeten was om daarna op haar gemakje terug naar het bos te wandelen. 
's Avonds kwam ze weer terug. We hadden gelukkig het voer weer aangevuld en wat extra op de grond gestrooid.
Kennelijk is papa eland ook in de tuin geweest. Mama eland heeft niet zulke grote voeten, heb mijn maatje 39 ernaast gezet voor het idee. Zo heerlijk om vaker de zon te zien, en die schijnt niet alleen vaker en langer, ze krijgt ook echt al kracht.Hoewel het wel iets minder koud wordt, geloof ik nog niet dat het eind van de winter hier al in zicht is. 
4 opmerkingen:

 1. Altijd leuk en hier zijn de keepjes volop gespot las ergens dat ze uit Scandinavië hier heen trokken omdat het hier nu ook zo koud was. Nu plus acht. Sneeuw in een mum van tijd weg. Maar was heel leuk even zeker voor alle kinderen en schaatsliefhebbers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige plaatjes weer, ik heb er van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig hoor ik kan er geen genoeg van krijgen. Nederland is er helaas niet op ingesteld, alles meteen ontregeld. Maar wat hebben de meeste mensen er een boost van gekregen in deze Corona tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's hoor en geweldig die eland in je tuin....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!