maandag 17 augustus 2020

Entrelac


Ook weer een voor mij nieuwe techniek, waarbij je steeds rijtjes blokjes breit, waardoor het breiwerk net een vlechtwerk lijkt. Ook dit is weer een blok voor de Corona Knuffellapjes deken van NaantjeKnit. Dit is een extra groot blok, een echte eyecatcher, hij meet ca. 45x45, de maat van 9 kleine lapjes dus. Voor dit grotere blok was ook langere tijd ingeruimd.


Het bruin-gele garen was een verloopkleur van Kauni, het groen zijn allerlei restjes die ik van licht naar donker heb gelegd.


Ik vond het niet super leuk om te doen, misschien door de lange naalden waar ik niet meer aan gewend ben, maar het effect is spectaculair genoeg om deze techniek nog eens toe te passen. Ik heb zelfs al een ideetje waarmee...


En yep, het klopt dat je een andere achtergrond ziet voor de foto's, we zijn een paar dagen naar Bohuslän geweest. Daarover later meer (als ik zin heb, en jullie het leuk vinden ;-) ) Deze lap paste in elk geval erg goed in de omgeving.

5 opmerkingen:

  1. Mooi, ook qua kleuren ziet het er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beautiful. I like doing entrelac. It is a long row though, you’re right.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom niet op een rondbreipen?
    Ik heb een entrelacsjaal op rondbreipen staan, ik moet alleen nog een lange rij met halve driehoekjes breien en dan de randen afwerken. Het moet eerst wat koeler worden, want ik ga nu niet die grote lap wol in de handen nemen. Was ook mijn eerste entrelac en het smaakte naar meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik brei op 2,5 en in die maat heb ik geen rondbreinaald, de kleine lapjes doe ik op sokkennaaldjes.

      Verwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!