vrijdag 10 april 2020

Fotoblogje


Het laatste fotoblogje dateerde al weer van 29 februari, hoog tijd voor een compilatie van de mooiste foto's van de laatste tijd.


Steeds vaker kwam de zon naar buiten en de laatste tijd is het ook lekker genoeg om buiten te lunchen en thee te drinken.


Een beginnetje in de moestuin, voorzichtig en onder glas, de nachten zijn nog erg koud. En eindelijk m'n nieuwe droogmolen in gebruik kunnen nemen. Wat ruikt dat heerlijk, die pas gewassen, buiten gedroogde lentewas.



Ik ben dol op irisjes, maar kort na deze foto bleek dat ik niet de enige was, de reeën lusten ze ook graag. Intussen liggen er sparrentakken tussen en eierschalen... de laatste twee konden dan toch hun hele bloei voltooien zonder voortijdig in een reeënmaagje te belanden.


Zo fijn dat we maar de straat over hoeven steken om het bos in te lopen, dat doen we dus nog wel met enige regelmaat, en daar komen we dan ook gewoon niemand tegen. Nou zijn hier de regels niet zo streng, maar we zijn wel heel voorzichtig.




Bizar eigenlijk hoe hoog zo'n den is als je er vlak onder staat.



Ook mijn fascinatie met mosjes komt niks te kort. Mijn vader zal zich nog wel herinneren hoe ik vaak met de neus op de grond liep, of wilde stoppen om even te voelen...




In maart nog veel koude nachtjes, waarbij zelfs op de middag niet alle ijs verdween. Maar dat de zon steeds vaker scheen, was al heerlijk, en intussen is die ook echt wel lekker warm. En is het een stuk droger.


Half maart al een beetje te eten uit eigen tuin, bieslook, pastinaakjes, en andere (on)kruiden.


En soms ineens nog sneeuw. Verrassing!



Deze irisjes hebben het gered, met de sparrentakken, net gisteren de laatste uitgevallen.


Twee weken terug (of zo) was het ineens wit van de hagel, het ging maar door. Maf dat het dan ook door de schoorsteen naar binnen tikkelt in de open haard.


Avondlicht.






In het weekend rijden we soms een rondje, nog steeds niet klaar met alle wegen verkennen in de omgeving.


Ergens eind februari kwamen de kraanvogels al terug.  Duurde even voor ik er een 'gevangen' had met de camera. Maar deze is wel herkenbaar.




Hommels zijn nu een weekje wakker, bijtjes zien we, en vlinders, citroenvlinders, kleine vosjes, en sinds een dag of twee ook deze dagpauwogen. Deze was per ongeluk onder de overkapping gevlogen en wist niet hoe die eruit moest, dus heb ik 'm voorzichtig gevangen en een eindje verderop weer vrijgelaten.




Afgelopen najaar behoorlijk wat bollen geplant, leuk om nu van alles op te zien komen. Plus de vele sterhyacintjes en scilla's die er al stonden.


Vorig weekend hebben we een schommel gebouwd, een grote wens van dochter en die wordt ook echt dagelijks gebruikt.



Primula's van vorig jaar die het nog doen. De gele hieronder stond hier al, het aurikeltje hierboven kocht ik vorig jaar.



 
Woensdagavond:


Alvast een heel fijn Paasweekend gewenst. Maak er, ondanks de rare situatie, toch iets moois van!

4 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's, ik heb er van genoten (en het meest van de kraanvogel, voor mij toch ongewoon)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geweten dat reeën zo gek op bloemen zijn.
    Prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wouw wat een prachtige natuur, mooie foto’s!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat woon je toch in een prachtig land.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!