maandag 20 mei 2013

Moestuin Maandag


Moestuin Maandag is een initiatief van Helena's blog Hollandse Klei. Het leek me leuk om hieraan mee te doen, en geeft me gelijk een stok achter de deur om actief te zijn in de moestuin en bij te houden wat daar gebeurt.

Molly heeft hier een gek plekje uitgezocht, bij de kippen, die net een nieuw gaas om hun ren hebben én een nieuwe wateremmer. Hopelijk blijft die ene marans nu gewoon IN haar ren, zoals het hoort, in plaats van m'n moestuin aan gort te krabben en al het hout uit de paadjes te verspreiden door de tuin...


De aardbeien (niet geheel onkruidvrij) bloeien volop - dat belooft wat!


De rabarber is weer een prachtige pol, tijd om wat te oogsten! Misschien toch maar weer een rabarbertaart maken, ook al durft manlief die niet te proeven...


De vruchtzetting van m'n perenboompje (Doyenne du Comice) is in elk geval gelukt. Hopelijk hebben we deze zomer weer een paar peren.


Niet alleen in de tuin staan eetbare planten, ook op het terras bij de achterdeur staat het een en ander in potten, tomaatjes, deze komkommer, en een grote pot met plantjes voor de thee (o.a. aardbeimunt - wat ruikt dat spul toch lekker!). Links achter de komkommer staat een honigbes, dit jaar lijkt die voor het eerst vrucht te gaan voortbrengen, geen idee hoe het smaakt - ik ben benieuwd!


En weliswaar niet eetbaar, maar wel erg mooi - mijn blauwe regen:


7 opmerkingen:

 1. Mooi, zoals de kat haar eigen plekje heeft ingenomen. En rabarbertaart is zooooo lekker! Volgend jaar ga ik ook plaats maken voor rabarber!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Corina,
  Dat ziet er allemaal veelbelovend uit, vooral die aardbeien, ik ken wel iemand die daar vast wel eens van wil komen snoepen :)
  Gr linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je bezoekje bij mij. Dus nu kom ik bij jou op bezoek, natuurlijk. Ik val meteen met de neus in de boter op moestuinmaandag. Het ziet er prachtig uit en wat een boel bloemetjes in de aardbeien. Super!
  Lieve kattenkop hebben jullie. We hebben er ook 4 van:)
  En nog een overeenkomst: mijn mannen lusten ook niet gauw iets 'anders'. Je kunt van rabarber een hoop zoete gerechten maken (ook in taart of cakejes), misschien wil dat wel? Zelf nog nooit iets gebakken met rabarber: ik begin net met bakken en moestuinieren:)

  Ik ga je op mijn lijstje zetten. Leuk blogje:)
  Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie tuin heb je, Corina.
  Ik heb die van mij schromelijk verwaarloosd..., dus daarom vind ik (moes)tuin op maandag wel een heel goed idee! Gewoon elke maandag een stukje aanpakken...

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi: herkenbaar van die eigenwijze huisdieren. Prachtige rabarber en blauwe regen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n moestuintje. eet smakelijk voor de toekomst. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat staan je planten er goed bij, Corina, slim om er iedere week aandacht aan te besteden, dan blijft de verzorging leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je de moeite neemt om te reageren! Dat wordt altijd gewaardeerd!