woensdag 3 juli 2024

Half jaar update

 

Intussen is er een half jaar gedaan, 182 blokjes van ca 2,5 in het vierkant. Elke dag een blokje frivolité met twee spoeltjes, waarbij de temperatuur bepaalde welke kleuren ik gebruik. De ochtend temperatuur in het midden, soms de middag temperatuur wanneer het maar heel even warmer was. Afgelopen week kwam de laatste nieuwe kleur erbij, donkerbruin voor boven de 30 graden.

Hij meet nu ca. 36 bij 33 cm. Twee weken naast elkaar, te lezen vanaf linksonder. Speciale dagen zijn gemarkeerd met een letter. Gaat alles naar wens dan kost een blokje me een half uur. Raakt het spoeltje leeg of maak ik een foutje, duurt het langer.

Op naar het volgende halfjaar...

dinsdag 2 juli 2024

Kabouter

 

Ik wilde toch even proberen om de kabouter te maken met 10 naalden minder. Dat klopt wel niet met de beschrijving, maar wel met het plaatje. En zo is hij/zij toch leuker, (manlief vond het een meisje en dochter een jochie, mij maakt het niet uit. Dat mag degene die 'm koopt straks zelf verzinnen). Het was leuk om te breien in elk geval. 


maandag 1 juli 2024

Bjäre schiereiland

 

Vorige week zondag belandden we in Skåne, de zuidelijkste provincie van Zweden. Ook al was het niet zulk mooi weer, we wilden toch even naar de zee. Het schiereiland Bjäre waren we nog niet geweest. Een landtong aan de westkust. 

In de verte zie je de naastgelegen landtong waar we jaren geleden eens zijn geweest. 



Engels gras groeit daar gewoon in het wild. Met nog heel veel andere bloemen. 



Wat een mooi natuurgebied bij Hovs Hallar. Ook toeristisch interessant, er zijn goede voorzieningen bij de parkeerplaats en kennelijk kun je er ook goed paragliden. 







Wilde kamperfoelie en planten die ik nog niet eerder zag.





Aalscholvers 







Ondanks het niet zo mooie weer, was het toch genieten daar.



Dus kom je daar over de E6, is het zeker de moeite waard om even te pauzeren daar. Terug reden we door Båstad, wat er ook leuk uitzag. Weliswaar ook toeristisch, maar dat trekt ook leuke winkeltjes en kunstenaars aan. En zo ver van huis was het niet eens, dus we gaan nog wel een keertje terug...