Er staan nog steeds courgettes in de kelder, en nu kwam ik een
recept tegen voor courgettes in zoetzuur. Nog nooit zoiets gedaan, maar de benodigde kruiden aangeschaft en gisteravond aan het kokerellen. Ik heb een kilo courgette verwerkt. (En nog is er courgette over!) Ik ben heel nieuwsgierig of het zal smaken, maar het moet minimaal drie weken staan. Even geduld dus nog! Staat in elk geval wel mooi, van die potten zoetzuur naast de potjes met eigengemaakt jam en sap van vruchten uit eigen tuin.
Heerlijk toch Corina als je de groentes zo uit eigen tuin kan oogsten.
BeantwoordenVerwijderenVerser dan dat bestaat niet en er zit veel meer smaak aan dan aan die in kassen gekweekte massa!!!
Je weet vast wel dat ik vaak met eten bezig ben.....en denk daarbij bijboorbeeld.....oh....smaakte de kropsla nog maar zo lekker als vroeger....die hele vaste krop waarvan je al het buitenste blad in de kippenren gooeiden en enkel het vaste gele kropje bereiden met enkel slasaus,slapijpje en 'n hardgekookt eitje recht onder de kip vandaan.
Tegenwoordig hussel ik allerlei andere ingrediënten door de sla..........ik proef van alles wat lekker is.......behalve sla.
Staat idd erg gezellig al die inmaak op de kelderplank en nog even geduldig zijn en dan kunnen jullie smullen.
Fijne avond!
Ger